Jestem absolwentką Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, gdzie uzyskałam tytuł magistra inżyniera w zakresie Żywienia Człowieka i Dietetyki. Swoje wykształcenie teoretyczne uzupełniam podczas licznych praktyk w gabinetach dietetycznych, przedszkolu oraz szpitalu. Zdobytą już wiedzę na bieżąco pogłębiam i aktualizuję uczestnicząc w różnego rodzaju webinarach, szkoleniach, czytając artykuły naukowe oraz literaturę specjalistyczną.
Zajmuję się edukacją żywieniową oraz układaniem indywidualnych planów żywieniowych dla pacjentów z nadwagą i otyłością, w terapii chorób dietozależnych, a także w dietoterapii chorób tarczycy i wielu innych. Prowadzę pacjentów na dietach wegetariańskich i wegańskich, jak również na dietach eliminacyjnych. Specjalizuję się w pracy z kobietami w ciąży, mamami karmiącymi, a także pomagam w rozszerzaniu diety niemowląt.
Zdrowe odżywianie i sport zawsze były moją pasją, którą chciałabym dzielić się z moimi pacjentami.
Celem mojej pracy jest zwiększanie świadomości pacjentów i ich rodzin na temat wpływu odżywiania na ich zdrowie i samopoczucie. Uważam, że odpowiednie żywienie pozytywnie wpływa na jakość naszego życia. Dla mnie dieta powinna być smaczna, kolorowa i prosta - i tym kieruję się w prowadzeniu moich podopiecznych.